Pihasuunnitelma.fi

yksilölliset pihasuunnitelmat

Löydä kuvagaleriastamme ideoita ja piristystä pihallesi

KEVÄISIÄ PERENNOJA


Kuvassa punavuokko joka on sinivuokon värimuunnos

Punavuokko on ikivihreän sinivuokon kalkkipitoisissa puutarhamaissa esiintyvä värimuunnos, joka kukkii huhtikuun lopulla aniliininpunaisin kukin.

Kuvassa vaalea jouluruusu.

Alpeilta ja Balkanin vuoristoista kotoisin oleva, myrkyllinen jouluruusu kukkii huomiota herättävän suurin kukin alkukeväästä heti lumien sulettua. Ikivihreä ja kestävä jouluruusu viihtyy parhaiten puolivarjossa suojassa keskipäivän auringon paahteelta. Jouluruusu vaatii kasvurauhan, vanhemmiten se kasvaa hyvin suureksi ja kylväytyy hyvillä kasvupaikoilla itsestään.

Sipulikukkia


Kirkkaanpunaiset Apeldoorn -tulppaanit kukassa

Apeldoorn-lajike kuuluu erittäin kestäviin Darwin-hybriditulppaaneihin, jotka ovat voimakaskasvuisia ja joiden varret ovat tanakoita. Punakukkaisen ´Apeldoorn´:in kukinta-aika touko-kesäkuussa ja kukat ovat yleensä hyvin suuria.

Kuvassa värikäs ja helppohoitoinen krokus

Värikäs krokus on helppohoitoinen ja takuuvarma kevään kukkija, joka tuo esimakua tulevasta kesän väriloistosta

Kuvassa höyhenpensaan höyhenpalloa muistuttavat hyväntuoksuiset kukinnot.

Höyhenpensas on hitaasti kasvava happaman maan pieni pensas, jolla on erikoiset, höyhenpalloa muistuttavat hyväntuoksuiset kukinnot. Etelä-Suomessa viihtyvä höyhenpensas on kotoisin Pohjois-Amerikasta.


Kuvassa perinteinen maalaispihojen pihasyreeni.

Pihasyreeni on perinteinen maalaismaisemaan kuuluva, suurikokoinen ja runsaskukkainen pensas, josta on jalostettu hyvin paljon erilaisia ja -värisiä lajikkeita. Voimakastuoksuinen, siniviolettikukkainen pihasyreeni mielletään kuuluvaksi juhannukseen. Se on kestävä lähes koko maassa Lapin eteläosia myöten.

Kivikkoryhmä

Koristepuita

Kuvassa sammalleimujen väriloistoa.

Värikäs ja helppohoitoinen sammalleimu on vähämultaisten kivikkojen helppohoitoinen perenna, joka kukkii hyvin runsaasti alkukesästä peittäen alleen kaiken muun.

Tuurenpihlaja typillisessä syysvärissään, joka on mahtava punakeltainen tai hehkuvan punainen.

Komea ja talvenkestävä tuurenpihlaja erottuu etenkin syysväriltään, joka mahtava punakeltainen tai hehkuvan punainen. Koreasta kotoisin oleva tuurenpihlaja on vielä Suomessa harvinainen

Rakenteita


Luonnonkivilohkareista muurattu tukimuuri

Luonnonkivilohkareista muurattu tukimuuri on jykevä ja arvokas rakenne, joka ei vanhene

Sepeli- tai singelikate estää rikkakasvien kasvua

Sepeli- tai singelikatteella helspotat hotoitöitä. Kate estää rikkakasvien kasvua sekä vähentää kastelutarvetta.